dimarts, 1 de juliol del 2014

Ex-libris Comune di Francavilla al Mare

Reprodueixo la pàgina del catàleg on hi ha l'ex-libris, realitzat l'any 2002, dedicat al Comune di Francavilla al Mare, és a dir, a l'Ajuntament d'aquesta població marinera de la costa italiana.
A través de Joan-Lluís de Yebra, un dels promotors de la Biennale Internazionale di Grafica, juntament amb Antonio Grimaldi, vaig ser invitada a participar en la seva segona convocatòria, que en aquesta ocasió s'agermanava amb la població de Sant Carles de la Ràpita. Els ex-libris presentats havien de ser peces originals, de manera que del collage que vaig enviar només en tinc aquesta referència. La reproducció en el catàleg no té aquest color vermellós sinó un color sèpia. Tots els ex-libris del catàleg estan reproduïts en el mateix color sèpia.
En l'original, les fulles (que aquí tenen la funció de representar les onades) són autèntiques i, per tant, verdoses. En la composició el sol agafa un aire clàssic, com de marbre. En realitat, la composició va una mica més enllà perquè vol simbolitzar els quatre elements de la natura. Sostenint la composició, el terra o rètol amb les lletres que identifiquen l'ex-libris. El gran sol entronitzat simbolitza l'element foc. Les fulles, en principi element vegetal, aquí es transformen en figures de l'element líquid. L'element aire s'ha d'imaginar en l'espai que envolta i dóna 'aire' a la composició.
Les obres presentades en aquesta, i les altres Biennales que s'han anat fent, resten com a patrimoni de les ciutats convocants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada