dijous, 7 d’abril del 2016

Presència del Quixot en l'ex-libris

El Dott. Gian Carlo Torre és ben conegut en el món de l'exlibrisme. És un gran col.leccionista que sovint pren la ploma per escriure sobre ex-libris, sobre col.leccionisme, sobre artistes de l'ex-libris... Aquest activista cultural en el camp de l'exlibrisme també promou exposicions com la que l'any 1997 va tenir lloc a l'Instituto Cervantes de Roma. El motiu era la commemoració dels 450 anys del naixement de Miguel de Cervantes, autor d'una de les novel.les universals de tots els temps, com Don Quixot. 
Amb motiu d'aquesta exposició d'ex-libris cervantins es va editar un catàleg. Encapçalat per unes paraules del Prof. A. Muñoz Cosme, aleshores director de l'Instituto Cervantes de Roma, en aquest catàleg hi ha articles signats pel Dott. Gian Carlo Torre, el doctor Francesc Orenes, aleshores president de l'ACE, el doctor Joan-Lluís de Yebra i la Prof. Silvana Anna Boccardo. Aquests escrits estan il.lustrats amb alguns dels ex-libris cervantins presents en aquesta mostra que va tenir lloc entre el 26 de juny i el 27 de juliol de 1997. En l'article Presenze del Quijote nell'ex libris, signat per Gian Carlo Torre, hi ha reproduït l'ex-libris cervantí que vaig dissenyar expressament per a ell.
A vegades tinc la impressió d'avançar espiritualment en espiral, com diuen els entesos.
Si per al número especial de la revista EX-LIBRIS, dedicada a l'exposició Quixots de paper (si encara no l'heu vista, no us l'heu de perdre, teniu temps fins al 24 d'abril!), vaig escriure l'article Dulcinea inspiradora i ex-libris cervantins (el podeu llegir en un apunt anterior d'aquest blog), ara em trobo que ja l'any 1997 vaig incloure en l'ex-libris a nom de Gian Carlo Torre, aquesta divisa, que tradueixo de l'italià: El Toboso, en hebreu, vol dir "la bondat secreta". Això és per a don Quixot la seva estimada Dulcinea del Toboso.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada