dijous, 6 d’agost del 2015

Exposició a Sant Sadurní d'Anoia, setembre 1985

Amb motiu de les festes majors, s'acostuma a poder visitar exposicions. Per les Fires i Festes de l'any 1985 a Sant Sadurní d'Anoia, va tenir lloc aquesta primera mostra d'ex-libris a la vila, com s'indica en el cartell. Aquesta població és molt estimada per mi, ja que la meva mare és nascuda en un dels seus veïnats, Can Benet de la Prua, el paradís de la meva infantesa. L'exposició va tenir lloc entre el 6 i l'11 de setembre a les Escoles de Formació Professional, de la Plaça Nova. Algú va tenir la idea de fer posar en el cartell: Vine a descobrir què és, els ex-libris, és clar. Ara m'adono que d'aquesta exposició en farà trenta anys al setembre! Al pastís, doncs, hi haurem de posar 30 espelmes.
Al cartell hi ha una reproducció ampliada de la mida original d'un ex-libris a nom de J.J. Bacallado. Juan José Bacallado (La Laguna, Tenerife, 1939) era company de l'aleshores cunyat meu, el professor i també investigador Pedro Oromí Masoliver (catedràtic i doctorat en Biologia), ambdós professors a la Universitat de La Laguna, Tenerife. 
He tingut curiositat per esbrinar l'itinerari d'aquest professor de Zoologia, i he quedat parada. El seu currículum, que es pot consultar a la pàgina de l'Academia Canaria de la Lengua, fa impressió. Director del Museo de Ciencias Naturales de Tenerife, en el moment de redactar-se aquest currículum era professor titular de Biologia Animal i director del Projecte Galápagos: Patrimonio de La Humanidad i director del Projecte Internacional Macaronesia 2000, i...etc. El nombre de publicacions i articles ressenyats és monumental, el professor Bacallado és una eminència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada