dissabte, 8 de maig del 2021

Exposició d'exlibris: La música de les esferes


Des d'avui, 8 de maig de 2021, i fins al dia 31 de maig, a la Fundació Hervás Amezcua, amb seu a Gavà, es podrà visitar l'exposició La música de les esferes. Aquesta mostra d'exlibris és la cinquena que organitza la FHA, amb el complement ben il·lustratiu de la mostra d'exemplars amb el tema musical en els exlibris procedents de la col·lecció d'Arturo Zaera. 

Participen en l'exposició La música de les esferes amb els seus treballs: Maite López (autora de l'exlibris que il·lustra el catàleg), Mercè Carbonell, Xabier Etxebarria, Manuela Hervás, Coia Boqueras, Antonio Hervás, Mamen Zaera, Paloma González, Luisa García-Muro i jo mateixa, autora de l'exlibris que il·lustra aquest apunt i és contracoberta del catàleg, que s'acompanya dels textos d'Antonio Hervás Amezcua, Josep Maria Cadena i el meu, que reprodueixo a continuació:  

L’atractiu que exerceixen els exlibris, sens dubte obres d’art en petit format sigui quina sigui la tècnica emprada, són objecte de desig, fomenta el seu col·leccionisme i promou el bescanvi entre col·leccionistes.

Hi ha un tipus de col·leccionisme general, és a dir: l’aplec de tota mena d’exlibris, així com hi ha tipus de col·leccionisme temàtic, ja sigui per la gràcia del seu exotisme o singularitat, ja sigui per l’encant de segons quins temes tradicionals en l’àmbit de l’exlibrisme com poden ser, per exemple, els exlibris de tema eròtic, mèdic, farmacèutic, gastronòmic, religiós, patriòtic, monumental, dantesc, cervantí...

En l’apartat del col·leccionisme temàtic cal incloure els exlibris amb motius musicals. No cal dir que la varietat iconogràfica amb la qual aquests exlibris es presenten és abundant i els objectes inspiradors tan variats. Les arts musicals en les seves múltiples facetes i tota mena d’instruments musicals són motiu d’il·lustració tant en exlibris antics com moderns.

Puntual a la seva cita amb el món de l’exlibris, i ja és la cinquena edició, la Fundació Hervás Amezcua (FHA) ha invitat a crear exlibris inspirats en aquesta temàtica tradicional, la música, que, està clar, mai no perd peu, ja la música és present a totes les cultures, és la banda sonora de la pel·lícula de les nostres vides, la música sempre és un tema d’estricta actualitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada